فارسی:
بسم الله الرحمن الرحيم
وی در آبانماه 1357 در شهر مقدس قم درخانواده اي روحاني متولد شد و دوره تحصيلات خود را در اين شهر در سال 1374 با مدرک ديپلم تجربي از دبيرستان امام رضا(ع) پي گرفت.
در سال 1374 با اصرار فراوان وارد حوزه علميه شده و در مدرسه علميه شهيدين پذيرفته شد. مدرسه اي که تاثير فراواني براو گذاشت و هميشه خود را وامدار مديرمحترم وبرنامه اين مدرسه مي داند.اين ارتباط تا به امروز با شدت و ضعف ادامه داشته به گونه اي که او چهار سال از درس خارج را نيز طي برنامه مدرسه شهيدين از محضر اساتيدي چون آيت الله سيدعليرضا حائري، علي عندليب،سروش محلاتي ،سيدحميد جزائري استفاده کرد و خارج از این مدرسه از دروس آیت الله عظمی مکارم،آیت الله عظمی بهجت،آیت الله عظمی وحید خراسانی ،آیت الله مددی ،آيت الله مفیدی،آیت الله اعرافی بهره برده است
تسلط به زبان عربي و نگارش اولين تحقيقات مدرسه اي و آموزش هاي تبليغي و شرکت در گروه هاي تبليغي و کلاس هاي ويژه آشنايي با مباني فکري و فقهي اهل سنت موارد ديگري از يادگارهاي مدرسه شهیدین برای او است.
وي در کنار درس هاي رسمي حوزه به برنامه هاي جنبي چون کلاس هاي داستان نويسي و ويرايش و کلاسداري و فيلمنامه نويسي نيز اهتمام داشت. از دوره خارج به بعد در دوره غير حضور موسسه امام خميني در رشته کلام اسلامي و نيز در دوره هاي حضوري رشته تاريخ اسلام در دانشگاه باقرالعلوم در سطح ارشد و در دانشگاه اصفهان درسطح دکتري تاریخ اسلام درسال 1397 فارغ التحصيل شد.
اشتغال به فعاليت هاي فرهنگي تبليغي در مرکز فرهنگي مسجد جامع و پايگاه بسيج آن ، در سال هاي 75 تا حدود 85 و عضويت در جمع ناظران شوراي نگهبان در سالهاي 76 به بعد ازديگر دغدغه هاي او بوده است.او در اين سال ها با نوشتن داستان هاي پژوهشی اسلامي و اجتماعي در مجله هاي ديدار آّشناو سروش وحي و.. به جمع انجمن اهل قلم قم پيوست.
تدریس درس های حوزوی صرف و نحو و اصول فقه و شرح لمعه و منطق و عقاید به صورت خصوصی در مدرسه شهیدین و به صورت رسمی در مدرسه عالی امیرمومنان (ع) زیر نظر جامعه المصطفی و درس کلام در جامعه الزهرا همچنین درس های تاریخ تحلیلی و تاریخ امامان وتفسیر موضوعی و نهج البلاغه در دانشگاه صنعتی قم و درس متون تخصصی تاریخ اسلام و نهادهاي آموزشي و امامان شيعه در نگاه انديشمندان غير شيعه در دانشگاه باقرالعلوم , مدرسه عالی بنت الهدی (جامعه المصطفی)(به زبان عربی) و مجتمع امین (جامعه المصطفی) و دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی (به زبان عربی) از دیگر فعالیت های علمی وی است.
سفرهاي تبليغي متعدد به استان هاي مختلف کشور ازسال 79 و ماموريت ازمعاونت بين الملل بعثه معظم رهبري از ديگر اقدامات وي در کنار تحصيل و پژوهش است.
وي از سال 87 تاکنون دردانشنامه حج و پس از آن به عنوان عضو گروه تاريخ و سيره و عضويت در تحريريه مجله علمي پژوهشي پژوهشنامه حج با پژوهشکده حج و زيارت همکاري دارد و متقاضی عضویت هیئت علمی در یکی از مراکز آموزشی یا پژوهشی معتبر است.
همچنین به فضل الهی کتاب خمس در بستر تاریخ در همایش 23 کتابسال حوزه در سال 1400 حائز رتبه شایسته تقدیر( اول )گروه تاریخ و سیره شد.
داعي اميد وار است تا به برکت دعاي خير صالحان تاکنون مورد رضایت خداوند تبارک و تعالی و حضرت صاحب الامر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) بوده و زین پس نیز موفق به خدمت و عاقبت به خیری شود.
العربی
الشیخ محمدسعید نجاتی من موالید مدینه قم المقدسة من والد من المهجّرین من موالید النجف مع الجنسیة الایرانیة و هو حجت الاسلام والمسلمین الشیخ صادق نجاتی الکاشانی ابن حجت الاسلام الشیخ مهدی الکاشانی النجفی و من والدة مشهدیة کریمة حجت الاسلام و المسلمین الشیخ صفرعلی العطائی الخراسانی
لقد واصل دراسته الحوزویة بعد التخرج من الثانویه فی ن1374 الشمسی فی المدرسه العلمیة شهیدین(البهشتی و القدوسی) ) الی المستوی الرابع فی الفقه و الاصول و رسالته الاحکام المستحدثة فی منا و کذالک استمر فی دراسه جامعیة فی ماجستر فی اختصاص التاریخ الاسلامی فی جامعة باقرالعلوم علیه السلام و واصل هذا الدرب حتی تخّرج بشهادة الدکتوراة فی التاریخ الاسلامی من جامعة اصفهان الحکومیة و ناقش رسالته المسماة بتاریخ الخمس الی القرن الخامس الهجری مقارنة بین فریضه الخمس بین الشیعه و اهل السنة و قد وفق لتالیف اکثر من 40 مقالا علمیا و8 کتب و الان مستمر فی الدرس و البحث فی مجالی الفقه و التاریخ فی عدد من الجامعات کجامعه باقرالعلوم و جامعه المصطفی العالمیة وجامعة الادیان و المذاهب الاسلامية و مدرسة الشهیدین العلمیة و معهد الحج و الزیارة و هو الان من الاساتید المعترف بهم فی مجال الاستشارة و الاشراف علی الرسائل الجامعیة و الحوزویة.. و له انجازات فی مجال الدعوة الاسلامیة علی لغتي العربیة و الفارسیة و توجد قائمة اعماله العلمیة فی هذه الصفحة..